English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  O călătorie în istorie

O călătorie în istorieVineri, Iunie 1, 2012 – De Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului, Centrul de Cultură şi Istorie Militară a organizat pentru copiii militarilor şi angajaţilor civili ai Armatei Naţionale un program cultural – artistic şi o excursie la Complexul muzeistic „Orheiul Vechi”.

„Asemenea acţiuni sînt o dovadă că Armata Naţională se implică activ în educaţia viitoarei generaţii, cultivînd în rîndul copiilor simţul de patriotism şi dragoste faţă de Patrie. Participînd la asemenea manifestaţii, mulţi tineri vor îndrăgi profesia de apărător al Patriei şi vor deveni generaţia următore de ofiţeri ai Armatei Naţionale”, a declarat colonel Vitalie Ciobanu, şeful Centrului de Cultură şi Istorie Militară.

Programul dedicat Zilei Copilului a constat într-un concert organizat în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară după care a urmat o excursie la Orheiul Vechi unde copiii au avut posiblitatea să admire mănăstirea “Rupestră”, “Sanctuarul dacilor” precum şi o gospodărie moldovenească din sec. XIX.

“Pentru copii a fost o călătorie în timp unde au avut posibilitatea de a se face cunocuţi cu istoria neamului nostru. Unele lucruri din istoria acestor pămînturi copii abia astăzi le-au aflat, ceea ce este un lucru incredibil,” susţine Tatiana Arion, mama unui copil. “Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia noastră, de a aprecia şi iubi copiii şi de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit şi plin de succese”, a adăugat sursa citată.

De menţionat faptul că deja mulţi ani la rînd Ministerul Apărării organizează în ziua de 1 iunie festivităţi pentru copii militarilor şi a angajaţilor civili cu scopul de a promova educarea militar-patriotică în rîndurile tinerei generaţii.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare