English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naționale ajută populaţia afectată de ninsoare (update)

Militarii Armatei Naționale ajută populaţia afectată de ninsoare (update)Upadte: 17:25 Militarii Batalionului de Geniu din Negreşti participă la deszăpezirea drumului naţional M14 în regiunea satului Lupa-Recea, raionul Străşeni.

Update: 17:00 Ministerul Apărării a amenajat un punct mobil la hotarul dintre raioanele Rezina şi Orhei, unde persoanele blocate pot beneficia de o sursa de incalzire, băuturi calde şi biscuiţi.

Update: 16:45 Echipa mobilă a Batalionului de Geniu, condusă de căpitan Gheorghe Racu, participă la deblocarea maşinilor de pe traseul Orhei-Rezina.

Update: ora 14:50 Echipă mobilă a Batalionului Geniu, condusă de căpitan Gheorghe Racu, a amenajat o sobă de campanie la hotarul dintre raioanele Rezina şi Orhei, unde sînt blocate mai multe persoane. În prezent geniştii se deplasează spre satul Chiperceni, raionul Orhei, pentru a transporta alimente şi combustibil persoanelor blocate.

Totodată, două unităţi de transport ale Armatei Naţionale de tip KAMAZ şi ZIL 131 se deplasează spre raionul Drochia pe traseele Bălţi-Drochia şi Donduşeni-Drochia, la solicitarea autorităţilor locale, pentru evacuarea persoanelor bolnave.

Update: ora 13:18 O echipă mobilă a Batalionului de Geniu, condusă de căpitan Gheorghe Racu, a depistat o echipă a postului Publika TV, blocată în zăpadă la hotarul dintre raioanele Rezina şi Orhei, în apropiere de localităţile Buşăuca și Curleni. La moment ziariştii sunt asiguraţi cu hrană şi apă adusă de militari. 

Chişinău, 17 decembrie 2012 – Echipele mobile ale Armatei Naţionale participă la deszăpezirea traseelor din nordul țării. Pină la ora actuală 36 de militari şi cinci unităţi de tehnică specială au fost antrenaţi la deblocarea drumurilor naţionale, evacuarea persoanelor și la acordarea ajutorului echipelor de deszăpezire.

Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Alexandru Nica, o echipă mobilă, formată din 25 de militari şi două unităţi de tehnică din cadrul Brigăzii „Moldova”, dislocată în municipiul Bălţi, a fost solicitată să participe la curățarea traseului Bălţi-Floreşti. Militarii au evacuat cinci persoane şi au deblocat 17 automobile. Un alt grup de militari a deblocat 12 maşini împotmolite pe același traseu.

În raionul Rezina, colaboratorii Centrului de Pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională au evacuat 12 persoane şi au scos din nămeți 12 maşini.

Sursa citată a menţionat că la ora actuală un camion Kamaz şi patru militari ai Batalionului de Geniu “Codru” sunt implicaţi în lucrări de deszăpezire pe traseul Orhei-Rezina.

De notat că în toate unităţile militare ale Armatei Naţionale sînt formate echipe mobile, dotate cu tehnică specială, pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului necesară.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare