English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Absolvenţii studiilor de masterat şi-au primit diplomele

Absolvenţii studiilor de masterat şi-au primit diplomeleChişinău, 24 decembrie 2012 – Absolvenţii cursului de masterat în Securitate şi Apărare din Armata Naţională şi-au primit diplomele în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Diplomele au fost înmînate de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa. Ministrul Apărării a declarat că necesitatea şi actualitatea unui program de masterat în securitate şi apărare este dictata de faptul că Republica Moldova şi-a ales vectorul european, care la rîndul său impune asigurarea securităţii statului în conformitate cu cerinţele internaţionale. „Obiectivul programului de masterat este de a forma specialişti calificaţi în sectorul securităţii şi apărării de care este nevoie la ora actuală. Sper că toţi cei 19 militari absolvenţi să se implice şi să contribuie la modernizarea instituţiei militare, să aplice cunoştinţele acumulate şi experienţa celor care le-au fost mentori în această perioadă”, a spus ministrul Marinuţa.

Potrivit ministrului, absolvenţii programului de master vor putea activa în diverse domenii ale securităţii şi apărării statului, la funcţii de comandă în unităţile militare şi organele de conducere ale Armatei Naţionale.

În cadrul festivităţii, şeful primei promoţii de masteranzi ai Academiei Militare, colonelul Nicolae Cracan, a fost decorat cu „Arma albă nominală”.

Programul de studii la ciclul II masterat al Academiei Militare a fost lansat în luna septembrie 2011, a durat 18 luni şi a inclus 14 discipline fundamentale la specialitatea “Securitate şi apărare”.

Programul de masterat este deschis tuturor militarilor posesori ai unor diplome de licenţă sau diplome echivalente studiilor de licenţă, cu grad militar de maior (minim doi ani în acest grad) şi locotenent-colonel, avînd calificativul de cel puţin „bun” la ultima evaluare anuală. Potrivit locotenent-colonelului Ion Serjant, Direcţia Management Resurse Umane, la studii de masterat pot aplica şi funcţionarii publici cu vîrsta cuprinsă între 30 si 41 de ani care au activat în cadrul structurii militare cel puţin doi ani.

Academia Militară a Forţelor Armate este acreditată pentru desfăşurarea studiilor de masterat doar la specialitatea “Securitate şi apărare”, domeniul de formare militărie.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare