English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ambasadorul român în vizită la Ministerul Apărării

Ambasadorul român în vizită la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 24 Ianuarie, 2013 - Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere de lucru cu Marius Lazurca, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova.

Demnitarii au discutat despre stadiul actual al relaţiilor moldo-române, acţiunile din cadrul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi au făcut un schimb de opinii legate de domeniul de cooperare militară şi securitate regională.

Vitalie Marinuţa a apreciat nivelul avansat al cooperării bilaterale cu România pe segmentul militar şi s-a arătat convins că stadiul actual al colaborării în domeniul apărării va fi dezvoltat. Ministrul a menţionat că pentru Republica Moldova este importantă experienţa participării militarilor români în teatrele de operaţii și a notat că militarii moldoveni au înregistrat succese în implementarea standardelor conform conceptului NATO al Capabilităţilor Operaţionale. Vitalie Marinuța a subliniat că acest lucru este determinant pentru participarea Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii sub egida ONU.

În cadrul dialogului, ministrul Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunităţile de instruire şi perfecţionare profesională a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de învăţămînt din România. În această ordine de idei, Vitalie Marinuţa a apreciat înalt activitatea fostului ataşat militar, a colonelului Danicu Tănasă, care a contribuit semnificativ la desfășurarea mai multor programe benefice pentru ambele state. Totodată, oficialul moldovean a multumit României pentru sprijinul oferit ţării noastre la demararea proiectului susţinut de NATO care prevede reambalarea, evacuarea şi distrugerea peste hotare a 1269 tone de pesticide perimate.

La rîndul său, Ambasadorul Marius Lazurca, a menţionat că Guvernul Republicii Moldova şi Armata Naţională pot conta pe sprijinul României, care este gata să acorde asistenţă în domeniile prioritare ale reformei militare. Totodată, Marius Lazurca a opinat că în prezent, există noi oportunităţi pentru trecerea R. Moldova de la statutul de consumator de securitate internaţională la cel de furnizor de securitate. Ambasadorul a subliniat că amplificarea relaţiilor bilaterale şi promovarea raporturilor reciproc avantajoase dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Armata Română vor fi susţinute şi în continuare.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare