English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Colaborare moldo-britanică în domeniul apărării

Colaborare moldo-britanică în domeniul apărăriiChişinău, 5 februarie 2013 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Shannon Keith. La eveniment a participat şi ataşatul militar al Regatului Unit acreditat pentru Republica Moldova cu sediul la Kiev, colonelul Geremy Burnell.

Oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale în domeniul militar, exprimîndu-şi convingerea că există toate premisele pentru amplificarea acestora în condiţii reciproc avantajoase. De asemenea, părţile au discutat despre reglementarea conflictului transnistrean şi formatul actual de pacificare din această regiune.

Vitalie Marinuţa l-a informat pe oficialul britanic despre obiectivele Ministerului Apărării pentru anul curent şi a mulţumit pentru asistenţa oferită în domeniul instruirii lingvistice şi în derularea reformei militare. “Colaborarea cu partenerii englezi permite militarilor Armatei Naţionale realizarea prevederilor reformei îndreptate spre optimizarea şi modernizarea instituţiilor militare ale statului, iar asistenta consultativă a echipei de experţi britanici, acordată Republicii Moldova la implementarea Analizei Strategice a Apărării este foarte valoroasă", a specificat ministrul Apărării.

La rîndul său, ambasadorul Shannon Keith a dat asigurări că Marea Britanie va susţine în continuare aspiraţiile reformatoare ale poporului Republicii Moldova, specificînd disponibilitatea ţării sale de a rămîne un partener credibil şi pe viitor. Oficialul a declarat că Marea Britanie va oferi în continuare asistenţă în reformarea sectorului de apărare, un domeniu vital în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare