English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere Vitalie Marinuţa - Dirk Schuebel

Întrevedere Vitalie Marinuţa - Dirk SchuebelChişinău, 12 februarie 2013 – Ministrul Apărăii, Vitalie Marinuţa, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme referitoare la situaţia social-politică din Republica Moldova, securitatea naţională şi regională, precum şi la reforma sectorului de securitate şi apărare din ţara noastră.

Vitalie Marinuţa l-a informat pe oficialul european despre obiectivele Ministerului Apărăii pentru anul curent, în care se inscriu aprobarea Strategiei Militare Naţionale şi a Codului Militar, precum şi consolidarea relaţiilor bilaterale pe segmentul militar cu ţările Uniunii Europene.

La rîndul său, Dirk Schuebel a subliniat importanţa semnării la finele anului trecut de către prim-ministrul Vlad Filat și comisarul UE pentru politică externă, Catherine Ashton, a Acordului cadru de participare a Republicii Moldova la misiunile UE de gestionare a crizelor. În opinia ambasadorului UE, acest document oferă posibilitate Republicii Moldova de a deveni stat care contribuie la asigurarea securităţii regionale și internaționale, prin participare activă la politica externă și de securitate comună a Uniunii Europene.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare