English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți   Omagiu femeilor din Armata Naţională

Omagiu femeilor din Armata NaţionalăChişinău, 6 martie 2013 - În Armata Naţională femeile şi-au găsit demult locul binemeritat, reuşind să devină un exemplu de devotament, curaj şi executare impecabilă a serviciului militar şi civil, a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, la şedinţa festiva organizata cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Vitalie Marinuţa a felicitat femeile militar şi angajatele civile şi le-a mulţumit pentru că, dintre miile de meserii existente, au ales-o pe cea mai dificilă, dar şi cea mai onorabilă - de apărător al patriei, în care rezistă doar persoanele cu verticalitate. „De-a lungul anilor, aţi asigurat tenace un parcurs modern Armatei Naţionale, în care v-aţi înscris perfect, astfel încât astăzi toţi sîntem mîndri de Dumneavoastră, de la general pînă la soldat”, a mai spus Vitalie Marinuţa.

Ministrul Apărării a înmînat unui grup de femei diplome de onoare şi cadouri de preţ. De asemenea, în legătură cu Ziua Internaţională a Femeii şi pentru indici înalţi în executarea funcţiei, femeile militar şi angajatele civile ale Armatei Naţionale au primit premii băneşti.

Tot astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară este organizat un concert festiv. În scenă vor evolua orchestra prezidenţială, ansamblul de muzică populară „Doina Armatei”, ansamblul vocal-instrumental al Armatei Naţionale, precum şi interpreţi de muzică uşoară şi populară din Republica Moldova.

În prezent, 22 de procente din efectivul prin contract al Armatei Naţionale il constituie femeile.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare