English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Start pentru exerciţiul multinaţional la Hohenfels

Start pentru exerciţiul multinaţional la HohenfelsCHIŞINĂU, 7 martie 2013 — Contingentul Armatei Naţionale, detaşat la exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise”, a demarat antrenamentele desfăşurate la baza militară din Hohenfels, Germania.

Şeful contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Roman Ceban, a comunicat că militarii Armatei Naţionale au început faza întîi a exerciţiului, în cadrul căreia se efectuează instruirea teoretică şi toate pregătirile pentru îndeplinirea misiunilor practice.

Potrivit sursei citate, militarii învaţă să utilizeze sistemele electronice de monitorizare şi diverse staţii de comunicare radio, tehnicile de conducere a maşinilor de teren de tip HAMER, precum şi aparatele de vedere pe timp de noapte şi în condiţii de vizibilitate redusă.

De asemenea, efectivul Armatei Naţionale este antrenat pentru deplasarea în aria de operaţii, instalarea punctului de comandă, stabilirea misiunilor pentru subunităţile militare şi modalitatea de cooperare.

Şeful contingentului moldovenesc a precizat că militarii au fost dotaţi cu armament de infanterie şi alte echipamente pentru îndeplinirea misiunilor stabilite.

De menţionat că Armata Naţională a detaşat la exerciţiul din Hohenfels 144 de militari profesionişti din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger”.

Exerciţiul „Mission Readeness Exercise” este organizat de Armata Statelor Unite în Europa.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare