English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Exerciţii militare în Zona de Securitate

Exerciţii militare în Zona de SecuritateCHIŞINĂU, 4 Aprilie 2013 — Forţele Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP) au desfăşurat joi, 4 aprilie, la Postul nr.11 Gura Bîcului-Bîcioc etapa a doua a controlului complex al activităţilor de bază ale subunităţilor dislocate în Zona de Securitate a Republicii Moldova.

În prima etapă, desfăşurată la 3 aprilie, a fost verificată corectitudinea îndeplinirii misiunilor de bază, iar ulterior 176 de militari ai contingentelor de pacificare au participat la un exerciţiu comun cu momente de simulare de atac al convoiului cu ajutor umanitar sau asupra postului de pacificatori etc.

Conform colonelului Veaceslav Bîrcă, şef militar superior din partea organelor constituţionale ale Republicii Moldova, o atenţie deosebită s-a atras asupra felului cum au acţionat grupele de reacţie rapidă şi grupele de întărire a posturilor. Sursa citată a specificat că militarii au îndeplinit exemplar misiunea formulată de comandamentul superior, demonstrînd interoperabilitate şi capacitate de a acţiona prompt în situaţii imprevizibile.

În opinia lui Sergiu Guţu, co-preşedinte interimar al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea organelor constituţionale ale Republicii Moldova, rezultatele testului susţinut de pacificatorii noştri denotă o bună pregătire a militarilor. În aceeaşi ordine de idei dînsul a felicitat militarii cu ocazia susţinerii testului la pregătirea de luptă şi le-a urat să nu fie nevoiţi niciodată să-şi folosească capacităţile în situaţii reale. Pacificatorii cu cele mai bune rezultate au fost menţionaţi de către Comandamentul Militar Întrunit.

De remarcat, că FMMP sînt compuse din trei contingente: a Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, Forţelor Armate ale organelor constituţionale ale R. Moldova şi ale administraţiei de la Tiraspol.

În total, în Zona de Securitate, care are lungimea de 225 km şi lăţimea între 12 — 20 km, sînt dispuse 15 posturi şi circa 1500 de militari.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare