English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii în termen sărbătoresc Paştele în familii

Militarii în termen sărbătoresc Paştele în familii


CHIŞINĂU, 3 mai 2013 — Aproximativ 50 la sută din soldaţii Armatei Naţionale vor sărbători Paştele în familii.

Astfel, în perioada 4 — 7 mai, circa 50 la sută dintre militarii în termen ai Armatei Naţionale vor beneficia de concedii la baştină pentru a marca, alături de cei dragi, sărbătoarea Învierii Domnului. Alţi circa 50 la sută dintre soldaţii Armatei Naţionale vor avea acelaşi privilegiu în perioada 11 — 14 mai, cînd creştinii din Republica Moldova sărbătoresc Paştele Blajinilor.

Potrivit şefului Direcţiei Personal a Marelui Stat Major, colonelul Eduard Ohladciuc, vor beneficia de concediu la baştină soldaţii care s-au evidenţiat pe parcursul serviciului militar prin disciplină exemplară. Colonelul Ohladciuc a adăugat că soldaţii, care vor rămîne în unităţile militare, vor participa la un şir de activităţi cu caracter educativ şi religios. În acest context, militarii vor participa la slujbele divine desfăşurate în lăcaşele sfinte situate în vecinătatea taberelor militare.

De asemenea, soldaţii Armatei Naţionale vor avea parte de bucate de sărbătoare cu ocazia Învierii Domnului şi Paştelui Blajinilor. Pe lîngă meniul tradiţional, soldaţii vor avea pe masă ouă roşii, pască, cozonac şi dulciuri.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare