English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Omagiu eroilor

Omagiu eroilorCHIŞINĂU, 9 mai 2013 – Efectivul Armatei Naţionale a participat la festivităţile consacrate aniversării a 68 de ani de la victoria asupra fascismului.

Militarii din garnizoana Chişinău au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” şi au participat la mitingul de comemorare. La eveniment a fost prezentă conducerea supremă din stat, veterani de război, reprezentanţi ai ambasadelor şi misiunilor internaţionale acreditate în Republica Moldova, precum şi sute de cetăţeni care au adus un omagiu ostaşilor căzuţi în al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Republicii Moldova, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Nicolae Timofti, i-a îndemnat pe cei prezenţi să comemoreze creştineşte toate victimele războiului: „Să depunem cu recunoştinţă flori pe mormintele celor căzuţi în lupte, care îşi dorm somnul de veci în glia noastră străbună, unii fără morminte. Pentru toţi cei care nu au supravieţuit ororilor războiului, aprindem în sufletele noastre candela recunoştinţei eterne”.

Totodată, în cadrul manifestaţiilor de la Complexul Memorial „Eternitate”, militarii din Batalionul de Gardă au efectuat trei salve de foc şi au prezentat onorul militar eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă.

Cu prilejul Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, manifestaţii similare au avut loc pe „Capul de pod Şerpeni”. Militarii Armatei Naţionale, veteranii de război şi reprezentanţii autorităţilor publice locale au depus flori la focul veşnic, la mormîntul soldatului necunoscut şi au ţinut un moment de reculegere.

De asemenea, în garnizoanele Bălţi, Ungheni şi Cahul, militarii Armatei Naţionale în comun cu administraţia publică locală au desfăşurat festivităţi consacrate aniversării a 68 de ani de la victoria asupra fascismului.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare