English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii au neutralizat 27 de obiecte explozive în luna mai

Geniştii au neutralizat 27 de obiecte explozive în luna mai


Chişinău, 31 mai 2013 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna mai, 27 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Orhei, Hînceşti, Căuşeni, Soroca, Ungheni şi Bălţi.

Potrivit colonelului Mihail Semionov, şeful secţiei Geniu a Armatei Naţionale, în perioada respectivă, geniştii au efectuat 14 ieşiri pentru executarea misiunilor de luptă. Ei au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus proiectile de artilerie, mine antitanc, grenade de mînă, bombe de la aruncător de calibru diferit.

Sursa citată a specificat că şase bombe de la aruncător, calibru 81 mm, şi o mină antitanc au fost descoperite în urma lucrărilor agricole în satul Viişoara, raionul ŞtefanVodă. Muniţiile de infanterie de producţie germană, din timpul celui de-al doilea război mondial, au fost neutralizate de către echipa de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, condusă de maiorul Gheorghe Racu. Alte trei proiectile de artilerie, calibru 76 mm, au fost găsite în timpul lucrărilor de reparaţie în gospodăria unui localnic din satul Petreşti, raionul Ungheni. Obiectele explozive au fost nimicite de către grupul de genişti condus de maiorul Igor Leviţchi.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 75 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare, lichidînd 1073 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare