English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Bălţi se desfăşoară exerciţiul moldo-ucrainean „Nord - 2013”

La Bălţi se desfăşoară exerciţiul moldo-ucrainean „Nord - 2013”CHIŞINĂU, 8 iulie 2013 – Un contingent de militari ai Armatei Naţionale şi Armatei din Ucraina participă, în perioada 8-11 iulie, la exerciţiul bilateral moldo-ucrainean de menţinere a păcii „Nord – 2013”, care se desfăşoară la Centrul de instruire a Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, din municipiul Bălţi.

Potrivit colonelului Valeriu Chilaru, conducătorul exerciţiului „Nord- 2013”, scopul aplicaţiilor este instruirea contingentelor militare preconizate pentru participare în operaţiuni mixte de menţinerea a păcii, precum şi schimbul de experienţă dintre participanţi privind metodica pregătirii pentru executarea misiunilor comune în componenţa Forţelor mixte de menţinere a păcii.

Chilaru a specificat că, la acest exerciţiu, Armata Naţională va participa cu 40 de militari din Brigada infanterie motorizată „Moldova”, iar contingentul ucrainean va fi format din 28 de militari din Brigada 28 mecanizată independentă, din localitatea Cernomorskoe, regiunea Odessa.

Pacificatorii vor executa circa 7 situaţii tactice de menţinere a păcii la diferite locuri de instruire. Militarii vor îndeplini misiuni precum: evacuarea medicală, patrularea în zona de responsabilitate, escortarea tehnicii în coloană, paza obiectivelor strategice şi intervenţii în situaţii de atac, precum şi asigurarea regimului la punctul de control şi trecere.

Exerciţiul de menţinere a păcii „Nord 2013” se desfăşoară conform planului bilateral de colaborare dintre ministerele Apărării ale Republicii Moldova şi Ucrainei, pentru anul curent.

Ultima dată, un astfel de exerciţiu bilateral a avut loc în anul 2007, la Baza militară de instruire Bulboaca, cu implicarea subunităţilor Brigăzii 1 infanterie motorizată.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare