English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu adjunctul secretarului general al NATO, Gabor Iklody

Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu adjunctul secretarului general al NATO, Gabor IklodyCHIŞINĂU, 9 iulie 2013 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Gabor Iklody, adjunctul secretarului general al Alianței Nord-Atlantice (NATO).

În cadrul discuţiilor, părţile au abordat subiecte cu privire la colaborarea Ministerului Apărării al Republicii Moldova cu NATO, în contextul Parteneriatului pentru Pace, cu accent pe implementarea unor proiecte în domeniul apărării şi cel social.

Ministrul Apărării a apreciat susţinerea din partea NATO în realizarea Proiectului privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din Republica Moldova, reformarea învăţămîntului militar și contribuție la profesionalizarea efectivului Armatei Naționale. „Colaborarea cu Alianţa Nord-Atlantică reprezintă pentru ţara noastră, în general, și Armata Națională, în particular, un factor important în implementarea proiectelor de modernizare și reformare a sectorului de apărare și securitate. Lansarea fazei finale a proiectului de distrugere a pesticidelor, elaborarea unui program educațional militar de succes, în conformitate cu standardele occidentale, și participarea militarilor noștri la diverse cursuri de perfecționare profesională peste hotarele țării, sînt doar unele din rezultatele colaborării dintre țara noastră și NATO”, a spus Vitalie Marinuța.

Adjunctul Secretarului General NATO a salutat eforturile Republicii Moldova în reformarea sectorului de securitate şi apărare în conformitate cu standardele internaţionale, precum și intenția Armatei Naționale de a participa cu un contingent la operațiunea KFOR din Kosovo. În acest context, oficialul NATO și-a exprimat dorința de a examina posibilitatea oferirii sprijinului logistic necesar pentru facilitarea activității militarilor moldoveni în operațiunea respectivă.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare