English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Asistență tehnică din Franța pentru studenții militari

Asistență tehnică din Franța pentru studenții militariCHIȘINĂU, 15 iulie 2013 – Ministerul Apărării al Franței, prin intermediul atașatului militar francez în Republica Moldova, colonelul Jean-Marc La Vallee, a donat un set de echipament tehnic Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Comandantul (rector) instituției, colonelul Mihail Bucliș, a apreciat susținerea oferită de partea franceză și importanța acesteia în procesul educațional. ”Sîntem recunoscători pentru sprijinul generos oferit de către Republica Franceză, care, cu siguranță, va fi foarte util studenților și cadrelor didactice în procesul de studiere aprofundată a limbii franceze”, a declarat colonelul Bucliș.

La rîndul său, atașatul militar al Franței în Republica Moldova, colonelul Jean-Marc La Vallee, a subliniat că partea franceză susține eforturile Ministerului moldovean al Apărării și Academiei Militare „Alexandru cel Bun” de modernizare a sistemul național de învățământ superior militar, cu accent pe studierea limbilor străine. ”Mă bucur că sîntem și noi parte a procesului de dezvoltare a procesului educațional în instituția dumneavoastră prin asistența tehnică oferită și sperăm la o colaborare fructuoasă în continuare în domeniul respectiv”, a spus colonelul La Vallee.

Setul de asistență tehnică este constituit din 3 televizoare LCD de dimensiuni mari şi 3 calculatoare performante, destinate procesului de studii în cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate şi Centrului Lingvistic al instituției, și a fost obținut în rezultatul negocierilor dintre Direcţia politică de apărare şi planificare a apărării din cadrul Ministerului Apărării cu omologii francezi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare