English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Colaborare moldo-americană în managementul personalului

Colaborare moldo-americană în managementul personaluluiCHIŞINĂU, 17 iulie 2013 – Circa 20 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 15-19 iulie, la un seminar în domeniul managementului efectivului, desfăşurat de către un grup de experţi militari din cadrul Forţelor Armate ale SUA.

Potrivit şefului Direcţiei Personal a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, scopul seminarului este realizarea schimbului de experienţă în domeniul managementului personalului, precum şi analiza condiţiilor pentru elaborarea unui program/soft de evidenţă a personalului, cu perspectiva utilizării ulterioare a acestuia în Armata Naţională. „Acest gen de activităţi ridică semnificativ nivelul pregătirii profesionale a efectivului Direcţiei personal şi contribuie la optimizarea sistemului automatizat de evidenţă a efectivului Armatei Naţionale”, a spus colonelul Ohladciuc.

Programul seminarului cuprinde subiecte cu privire la managementul carierei militare şi dezvoltarea profesională a militarilor prin contract, structura sistemului de mobilizare a armatei SUA, protecţia socială a militarilor activi şi membrilor familiilor acestora, precum şi asistenţa psihologică şi religioasă în Armata Naţională.

În cadrul evenimentului, experţii americani, împreună cu participanţii la seminar, au efectuat o vizită de lucru la Centrul militar teritorial Soroca, unde s-au familiarizat cu sistemul de mobilizare în Armata Naţională, inclusiv modul de ţinere a evidenţei militare a rezerviştilor, atribuţiile şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice, ale instituţiilor publice şi ale agenţilor economici în domeniul mobilizării, modul de gestionare a rezervei Forţelor Armate şi îndeplinirea serviciului militar în rezervă.

Seminarul în domeniul managementului efectivului Armatei Naţionale se desfăşoară în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare