English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a inspectat Batalionul de Gardă

Ministrul Apărării a inspectat Batalionul de Gardă


Chişinău, 22 iulie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a efectuat astăzi o vizită neprevăzută în Batalionul de Gardă, dislocat în municipiul Chişinău. Acţiunea face parte din planul de activităţi demarate de conducerea instituţiei militare pentru a inspecta şi studia starea de lucruri în toate unităţile Armatei Naţionale. Sînt analizate, în special, disciplina militară şi condiţiile de instruire şi cazare a militarilor în termen.

Vitalie Marinuţa a discutat cu efectivul de militari prin contract şi le-a solicitat să acorde o atenţie maximă soldaţilor în termen, specificînd că ostaşii sînt prioritatea armatei, iar orice încălcare a regulamentelor militare va fi sancţionată drastic.

„Tinerii vin în armată pentru instruire şi pregătire, iar Dumneavoastră aveţi obligaţia să le oferiţi pentru aceasta condiţiile necesare. Vă solicit să fiţi un exemplu personal pentru soldaţii care, la fel ca Dumneavoastră, îşi fac datoria constituţională”, a spus Vitalie Marinuţa.

Ministrul a numit un nou comandant în Batalionul de Gardă, pe locotenent-colonelul Adrian Balan. Această măsură a fost necesară, în urma înregistrării mai multor cazuri de încălcare a disciplinei militare în unitate. „Solicit performanţă şi îndeplinirea impecabilă a misiunilor ce vă revin. Contez pe pregătirea Dumneavoastră şi aştept rezultate care să demonstreze competenţă şi profesionalism”, a spus ministrul Apărării.

Vizitele de inspecţie ale ministrului Apărării şi ale altor factori de decizie din Armata Naţională vor continua în toate garnizoanele.

Batalionul de Gardă are în componenţa sa cinci companii de militari care au misiuni de asigurare a activităţilor protocolare şi de stat, asigurarea pazei obiectivelor de importanţă majoră, precum şi asigurarea pazei şi securităţii Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare