English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Instruire americană pentru medicii Armatei Naţionale

Instruire americană pentru medicii Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 23 iulie 2013 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 22-26 iulie curent, la seminarul cu genericul „Sistemul american în domeniul acordării asistenţei medicale şi îngrijirea bolnavilor de către personalul medical cu studii medii”, desfăşurat de către reprezentanţi ai serviciului medical al Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, SUA.

Potrivit şefului interimar al secţiei medicale din cadrul Marelui Stat Major, maiorul Sergiu Cîrlan, scopul activităţii este preluarea şi utilizarea experienţei americane în domeniul acordării asistenţei medicale, precum şi schimbul de experienţă între personalul medical.

Sursa citată a adăugat că instruirea – la care participă 25 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul serviciului medical al Armatei Naţionale şi instituţiile medico-militare ale Ministerului Apărării – se desfăşoară în două etape, cu accent pe studierea procedurilor în acordarea ajutorului medical la etapa prespitalicească,.

Totodată, în timpul evenimentului dat vor fi desfăşurate şedinţe practice cu medici-militari cu tematica „Organizarea asigurării medicale a brigăzii în operaţiuni multinaţionale de menţinere a păcii”.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai larg, lansat în luna martie curent, şi administrat de Biroul de cooperare militară al Ambasadei SUA, avînd ca obiectiv îmbunătăţirea sistemului de sănătate din ţara noastră.

Parteneriatul de Stat Carolina de Nord – Republica Moldova a fost lansat în 1995.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare