English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Brigada „Moldova” are un nou comandant

Brigada „Moldova” are un nou comandantCHIŞINĂU, 29 iulie 2013 – Prin ordinul ministrului Apărării, locotenent-colonelul Ghenadie Nitrean a fost numit comandant interimar al brigăzii 1 de infanterie motorizată „Moldova”, dislocată în municipiul Bălţi.

Prezentarea comandantului a fost făcută în cadrul şedinţei operative, desfăşurată în unitatea din Bălţi, la care au participat şefii subdiviziunilor Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, ai comandamentelor de Forţă şi Logistic.

Locotenent-colonelul Nitrean a deţinut funcţia de comandant al Batalionului Independent de Asigurare Materială şi a absolvit Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti.

Ministrul Apărării i-a solicitat noului comandant responsabilitate maximă şi implicare personală în soluţionarea problemelor de funcţionalitate a unităţii.

La Bălţi, ministrul Apărării, împreună cu responsabili Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, au inspectat toate subunităţile brigăzii „Moldova”, rezultatele finale fiind discutate în cadrul şedinţei de bilanţ. Printre cele mai grave probleme au fost menţionate selectarea insuficient de riguroasă a recruţilor, asistenţa psihologică, cazarea trupelor şi asigurarea cu echipament. Vitalie Marinuţa a cerut o analiza profundă a lacunelor depistate, cu soluţionarea lor în termeni restrînşi.

Inspecţia de la Bălţi face parte dintr-un plan complex de măsuri care are ca obiectiv redresarea situaţiei din Armata Naţională.

Tot astăzi, prin ordinul Ministrului Apărării, locotenent-colonelul Veaceslav Rusu a fost numit în funcţia de şef al Statului Major al brigăzii „Moldova”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare