English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Forţele Mixte de Menţinere a Păcii la aniversarea de 21 de ani

Forţele Mixte de Menţinere a Păcii la aniversarea de 21 de aniChişinău, 29 iulie 2013 – O ceremonie oficială, dedicată aniversării a XXI-a de la introducerea forţelor pacificatoare în Zona de Securitate a Republicii Moldova, s-a desfăşurat, în incinta statului major al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP), dislocat în oraşul Tighina.

Prezent la eveniment, copreşedintele Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova, Ion Solonenco, a declarat că menţinerea păcii în zona transnistreană este cea mai importantă misiune statală, menită să asigure pacea şi securitatea populaţiei din regiune. „Pacificatorii moldoveni, ca parte componentă a Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, îşi execută conştiincios misiunile, fiind un factor de nădejde în menţinerea stabilităţii din Zona de Securitate”, a declarat Ion Solonenco.

În cadrul ceremoniei, cei mai buni pacificatori au fost decoraţi cu distincţii militare pentru îndeplinirea ireproşabilă a serviciului, contribuţia adusă la asigurarea unui nivel înalt de pregătire a unităţilor şi profesionalism.

Totodată, programul evenimentului a inclus o serie de prezentări cu elemente de luptă corp la corp – demonstrate de militarii contingentelor de menţinere a păcii – şi o expoziţie de armament şi tehnică din dotarea FMMP.

Forţele Mixte de Menţinere a Păcii sînt compuse din trei contingente: Forţele Armate ale Federaţiei Ruse, Forţele Armate ale organelor constituţionale ale Republicii Moldova şi ale administraţiei de la Tiraspol.

Armata Naţională a detaşat în Zona de Securitate două batalioane şi o companie de infanterie, dislocate la Cocieri, Coşniţa şi, respectiv, Varniţa.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare