English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  „Pe meleagurile natale” şi-a desemnat învingătorii

„Pe meleagurile natale” şi-a desemnat învingătoriiCHIŞINĂU, 31 iulie 2013 — Tinerii premilitari din Centrul Militar Teritorial Hînceşti au devenit învingătorii etapei republicane a jocurilor militar-sportive „Pe meleagurile natale”, care s-a desfăşurat în perioada 29-31 iulie la Baza militară de instruire Bulboaca.

Podiumul de premiere a fost împărţit şi cu echipa formată din tinerii de la Centrul Militar Teritorial Ungheni, clasaţi pe locul doi, dar şi de participanţii din Edineţ, cărora le-a revenit locul trei.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Apărării i-a felicitat pe învingători pentru performanţele obţinute. Totodată, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat încrederea că toţi participanţii la concurs vor împărtăşi cu colegii şi prietenii de şcoală experienţa acumulată la Bulboaca: „Indiferent de structura în care veţi îndeplini serviciul militar, important este să ţineţi la acest meleag, la acest pămînt şi împreună să facem tot posibilul să devină unul mai bun”.

Potrivit ministrului Apărării, în cadrul concursului, a cîştigat prietenia şi spiritul de echipă. „Sper să vă văd, cît de curînd, în rîndurile Armatei Naţionale şi împreună să ne îndeplinim datoria constituţională”, a spus Vitalie Marinuţa.

La ceremonia de închidere a jocurilor militar-sportive, au fost invitaţi viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hîncu, şi reprezentanţi de la Ministerul Educaţiei.

Potrivit colonelului Eduard Ohladciuc, şeful Direcţiei personal, evenimentul se înscrie în seria de activităţi, organizate de Armata Naţională care au ca obiectiv pregătirea viitorilor ostaşi pentru îndeplinirea serviciului militar în rîndurile Forţelor Armate ale Republicii Moldova.

În programul spartachiadei au fost incluse 12 probe sportive printre care: alergarea la 100 şi 1000-3000 m, aruncarea grenadei, trageri din puşca pneumatică, tragerea otgonului, ştafeta militară, montarea şi demontarea AKM, instrucţiunea de front, ridicarea halterei, tracţiuni la bara fixă etc.

La competiţie au participat circa 140 de tineri de 16-18 ani din 12 centre militare: Chişinău, Bălţi, Cahul, Căuşeni, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Străşeni, Soroca, Taraclia, UTA Găgăuzia, Ungheni.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare