English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Aviaţia militară şi-a completat rîndurile cu nouă ofiţeri

Aviaţia militară şi-a completat rîndurile cu nouă ofiţeriCHIŞINĂU, 1 august 2013 – Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Vitalie Stoian, s-a întîlnit astăzi, la sediul Ministerului Apărării, cu absolvenţii Academiei Militare a Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, România.

Comandantul Armatei Naţionale i-a felicitat pe cei nouă locotenenţi, cu ocazia absolvirii instituţiei militare şi acordării primului lor grad de ofiţer. „Noi am urmărit cu atenţie reuşitele dumneavoastră academice, pe parcursul anilor de studii, şi ne-am bucurat pentru rezultatele bune pe care le-aţi obţinut. Sperăm să vă încadraţi la fel de bine în Armata Naţională. Totodată, vă asigur de tot sprijinul meu şi al comandanţilor în afirmarea dumneavoastră profesională, în unităţile unde veţi fi încadraţi”, le-a spus generalul de brigadă Stoian absolvenţilor.

Stoian a precizat că este recunoscător Ministerului Apărării Naţionale al României, pentru asistenta acordata Republicii Moldova în instruirea militarilor la instituţiile de învăţămînt româneşti, mai ales, că Bucureştiul suportă toate cheltuielile.

Tot astăzi tinerii locotenenţi, care au studiat la specialităţile aviaţie (navigant şi nenavigant), au fost repartizaţi la funcţii în Baza de aviaţie „Decebal” şi Regimentul de Rachete Antiaeriene „Dimitrie Cantemir”. Potrivit şefului Direcţiei Management Resurse Umane a Ministerului Apărării, colonelul în rezervă Vitalie Butnaru, repartizarea ofiţerilor în unităţile militare s-a efectuat în funcţie de media academică.

Instruirea militarilor moldoveni în România are la bază protocolul de colaborare în domeniul învăţămîntului militar, semnat între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naţionale al României, în 2000, la Braşov. În prezent în instituţiile militare de învăţămînt din România studiază 18 tineri din ţara noastră.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare