English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Viitorii recruţi învaţă arta militară

Viitorii recruţi învaţă arta militarăCHIŞINĂU, 9 august 2013 — Tabăra de vară „Romantica” din satul Moscovei, raionul Cahul a găzduit activitatea militar-patriotică „Copiii cunosc armata”, organizată de Centrul militar teritorial, în colaborare cu Brigada de Infanterie Motorizată „Dacia”, Direcţia Generală de Învăţămînt şi autorităţile publice locale.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a accentuat importanţa colaborării dintre structurile implicate în educaţia tinerei generaţii, menţionînd activităţile practice, pe care copiii le cunosc la asemenea evenimente. „Copiii de azi sînt recruţii de mîine, iar antrenarea lor în acţiuni desfăşurate de armată, sporeşte gradul de percepţie a valorilor militare ale neamului şi ne asigură continuitatea în sistemul militar al ţării”, a concluzionat Vitalie Marinuţa.

Cei 200 de copii, care îşi petrec vacanţa în tabăra de odihnă „Romantica”, au participat la demontarea şi montarea pistolului-mitralieră, la tragerea otgonului, dar şi la trageri la ţintă din arma pneumatică. De asemenea, ei şi-au testat puterile şi în lupta corp la corp, asistaţi de militarii din Brigada „Dacia”.

Potrivit locotenent-colonelului Snejana Nitrean, comandant al Centrului militar teritorial Cahul, copiii din localităţile raionului sînt pentru prima dată antrenaţi într-o asemenea activitate, care nu se axează pe concurenţa pentru podium, dar pe familiarizarea cu ceea reprezintă armata, de la logistică pînă la armamentul din dotare. „Singurul concurs desfăşurat a fost cel de desen, iar cei mai talentaţi participanţi au primit cadouri din partea Ministerului Apărării”, a subliniat comandantul Centrului militar din sudul ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare