English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Studenţii militari au jurat credinţă Patriei

Studenţii militari au jurat credinţă PatrieiChişinău, 24 august 2013 — Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus, astăzi, jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală.

Viceministrul Apărării, Igor Panfile, a felicitat cei 68 de studenţi, cu ocazia depunerii jurămîntului de credinţă Patriei. Oficialul le-a solicitat tinerilor să nu uite nici un moment că de seriozitatea cu care vor însuşi arta militară depinde întreaga lor carieră. „Dumneavoastră sînteţi viitorul Armatei Naţionale, promotorii schimbării. Prin urmare, aveţi obligaţia şi responsabilitatea, în patru ani de studii, să fiţi perseverenţi, să investiţi în cunoştinţe şi să înţelegeţi că viitorul aparţine celor buni la carte. Pentru că numai un corp de ofiţeri serios instruiţi, militari profesionişti, poate consolida o armată modernă, adaptată exigenţelor existente în prezent”, le-a spus viceministrul studenţilor de la anul întîi.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi, în acest an, în instituţia militară de învăţămînt au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că, pe parcursul celor patru ani de studii, ei vor însuşi arta militară şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţămîntului militar naţional, racordat la cel internaţional”, a precizat colonelul Bucliş.

La ceremonia de depunere a jurămîntului militar au participat, alături de rudele studenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Studenţii admişi la Academia Militară au urmat, timp de trei săptămîni, cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuînd şi trageri de luptă.

În anul de studii 2013-2014, la Academia Militară au fost admişi 69 de tineri, dintre care 10 fete. 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi cîte 20 – la artilerie şi transmisiuni.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.

Vezi mai multe imagini


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare