English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Ministerul Apărării s-a desfăşurat acţiunea de transfer a conducerii Armatei Naţionale şi a Marelui Stat Major

La Ministerul Apărării s-a desfăşurat acţiunea de transfer a conducerii Armatei Naţionale şi a Marelui Stat MajorCHIŞINĂU, 6 septembrie 2013 — Astăzi, în cadrul unui ceremonial militar special, organizat la Ministerul Apărării, s-a desfăşurat acţiunea de transfer a conducerii Armatei Naţionale şi a Marelui Stat Major, de la generalul de brigadă Vitalie Stoian, care urmează să preia funcţia de ataşat militar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi reprezentant militar la NATO, către colonelul Igor Gorgan, numit recent şef al Marelui Stat Major, Comandant al Armatei Naţionale.

Potrivit ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în cei peste 25 de ani de serviciu militar generalul de brigadă Vitalie Stoian a activat în diferite funcţii cu responsabilitate, demonstrînd rezultate bune şi perseverenţă. „Îi mulţumesc mult comandantului armatei pentru profesionalism şi sper că vom aprecia activitatea domnului general şi prin intensitatea colaborărilor internaţionale a ţării noastre cu partenerii din alte state, precum şi cu diferite organisme internaţionale”, a punctat ministrul Apărării.

 

La rîndul său, generalul Vitalie Stoian a subliniat că rezultatele perioadei în care a condus Armata Naţională se datorează în cea mai mare parte competenţei profesionale a tuturor militarilor şi a prestaţiilor de succes în ţară şi peste hotare. „Dezvoltarea Armatei Naţionale nu este un proces uşor şi de scurtă durată, dar vă rog să ţineţi cont de faptul că eu am fost şi voi fi mereu la datorie”, a declarat Vitalie Stoian.

Generalul de brigadă Vitalie Stoian a condus Armata Naţională în perioada 2011-2013, anterior fiind comandantul a două contingente militare, participante la operaţiunea post conflict din Irak. Este decorat cu mai multe distincţii naţionale şi internaţionale, inclusiv cu Ordinul „Credinţă Patriei”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare