English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Bombă de aviaţie neutralizată de geniştii militari

Bombă de aviaţie neutralizată de geniştii militari


Chişinău, 9 septembrie 2013 - Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în primele zile ale lunii septembrie, nouă obiecte explozive, în localităţile din raioanele Căuşeni, Soroca, Orhei şi Cahul.

Potrivit şefului secţiei Geniu a Armatei Naţionale, colonelul Mihail Semionov, în perioada respectivă, geniştii au efectuat patru ieşiri pentru executarea misiunilor de luptă. Ei au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus proiectile de artilerie, grenade de mînă F-1 şi bombe de la aruncător de calibru diferit.

Sursa citată a specificat că duminică, 8 septembrie, geniştii militari au fost solicitaţi în oraşul Căuşeni, unde a fost identificată o bombă de aviaţie cu greutatea de 50 kg. Obiectul exploziv de producţie germană, din timpul celui de-al doilea război mondial, descoperit în urma lucrărilor de construcţie în gospodăria unui cetăţean, a fost neutralizat de către echipa de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, condusă de căpitan Valentin Stati.

Colonelul Semionov a menţionat că în anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 121 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare şi au lichidat 1277 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare