English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii în termen își cunosc drepturile

Militarii în termen își cunosc drepturileChişinău, 11 septembrie, 2013 — Ministerul Apărării, în colaborare cu Asociaţia „Promo-LEX”, desfăşoară, în perioada 11 – 25 septembrie curent, proiectul „Combaterea încălcării drepturilor militarilor în termen din Republica Moldova prin intermediul sporirii gradului de conştientizare juridică”, care are drept obiectiv familiarizarea ostaşilor în termen cu drepturile lor.

Potrivit locotenent-colonelului Alexandru Dragomir, specialist principal din Direcţia Personal a Marelui Stat Major, în toate unităţile Armatei Naţionale se vor desfăşura seminare care au drept obiectiv ridicarea nivelului de cunoştinţe ale militarilor în domeniul juridic. „În cadrul proiectului, ostaşilor în termen, cu perioada de încorporare de pînă la şase luni, le vor fi prezentate informaţii despre drepturile şi obligaţiunile lor, în formă detaliată, totodată fiind discutate şi cazuri concrete. Consider că seminarele vor fi utile, întrucît cunoaşterea drepturilor şi obligaţiilor este un lucru absolut necesar militarilor în termen”, a menţionat Dragomir.

La rîndul său, directorul Programului „Drepturile Omului”, Asociaţia Promo-LEX, Alexandru Postica, a specificat că proiectul reprezintă un curs despre drepturile omului. „În plus, urmărim o mai bună documentare a militarilor care, în urma seminarelor, ar trebui să devină mai responsabili şi să nu permită încălcarea drepturilor proprii, nici pe cele ale camarazilor”, a spus Alexandru Postica.

În perioada desfăşurării proiectului, vor fi distribuite 1500 de ghiduri de apărare a drepturilor militarilor în termen. Totodată, au fost elaborate 350 de postere, care vor arăta, în plan schematic, ce trebuie să facă un militar în cazul lezării drepturilor sale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare