English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministerul Apărării, cu susţinerea OSCE, modernizează sistemele de securitate la depozitele de armament

Ministerul Apărării, cu susţinerea OSCE, modernizează sistemele de securitate la depozitele de armamentChişinău, 12 septembrie 2013 — Un sistem integrat de securitate cu monitorizare video a fost dat în exploatare astăzi la Baza păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar al Armatei Naţionale. Proiectul a fost realizat de Ministerul Apărării, cu susţinerea financiară a Misiunii OSCE din Moldova, care a alocat pentru aceasta peste 350 mii de euro.

În cadrul evenimentului, viceministrul Apărării, Igor Panfile a declarat că asistenţa oferită din partea Misiunii OSCE în renovarea şi securizarea depozitelor de tehnica, armament şi patrimoniu militar este binevenită şi se încadrează în proiectele de modernizare a infrastructurii Armatei Naţionale, iniţiate de conducerea Ministerului Apărării, în ultima perioadă de timp. „Acordarea suportului necesar pentru instalarea unor noi sisteme moderne de semnalizare în depozitele armatei este o necesitate prioritară pentru ridicarea nivelului de securitate fizica la depozitele de muniţii, precum şi pentru siguranţa populaţiei civile din preajma depozitelor”, a declarat Igor Panfile.

Reprezentantul Misiunii OSCE în Republica Moldova, Stephen Young, s-a arătat mulţumit de rezultatele proiectului de asistenţă pentru renovarea şi modernizarea depozitelor Armatei Naţionale. „Ne bucurăm că sursele investite au fost valorificate în mod corespunzător. Sperăm că introducerea noilor modificări în sistemul de securitate şi monitorizare va asigura un control eficient al obiectivelor militare şi paza patrimoniului armatei”, a specificat Stephen Young.

Potrivit locţiitorului şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, colonelul Andrei Şarban, începînd cu anul 2011, specialiştii Comandamentului logistic au efectuat lucrări de reparaţie la şase depozite, dislocate în diferite zone ale ţării.

Sursa citată a specificat că sistemul integrat, pus astăzi în funcţiune, include sisteme de monitorizare şi înregistrare video, de infracţiune şi de control al accesului autorizat, precum şi o staţie telefonică de legătură cu gărzile. În costurile proiectului au intrat şi lucrări de reparaţie a corpului de gardă pentru asigurarea condiţiilor regulamentare de păstrare a echipamentului special şi de securitate.

Cooperarea bilaterală dintre două instituţii se realizează în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova, semnat la 28 octombrie 2010.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare