English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a inspectat unităţile militare dislocate în garnizoana Bălţi

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a inspectat unităţile militare dislocate în garnizoana BălţiChişinău, 26 septembrie 2013 - Preşedintele Republicii Moldova, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Nicolae Timofti, a întreprins astăzi o vizită de lucru în garnizoana Bălţi, în cadrul căreia a mers în Brigada infanterie motorizată „Moldova”, la Centrul Militar Teritorial din municipiu şi Spitalul Clinic Militar Central, filiala Bălţi.

În Brigada „Moldova”, Preşedintele Timofti s-a familiarizat cu baza tehnico-materială a unităţii, condiţiile de trai şi cazare a efectivului, precum şi cu activitatea laboratorului lingvistic de studiere a limbilor moderne.

În timpul aflării sale în Brigada „Moldova”, şeful statului a discutat cu militarii în termen despre procesul de instruire şi condiţiile de executare a serviciului. „Situaţia din armată constituie o prioritate pentru mine, în calitate de Comandant Suprem al Forţelor Armate. Iată de ce este important să mă documentez din prima sursă despre cum se derulează activitatea instituţiei de apărare a statului”, a declarat Nicolae Timofti. Şeful statului a specificat că vizita în Brigada „Moldova” se înscrie în şirul de unităţi inspectate, în scopul identificării unor soluţii pentru problemele existente.

La Bălţi, Preşedintele Nicolae Timofti a urmărit şi procesul de instruire a rezerviştilor activi ai Forţelor Armate, organizat de Ministerul Apărării, pe parcursul săptămânii curente, în mai multe centre militare, inclusiv cel din municipiul Bălţi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare