English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii Armatei Naţionale au lichidat circa 400 obiecte explozive în raionul Ştefan Vodă

Geniştii Armatei Naţionale au lichidat circa 400 obiecte explozive în raionul Ştefan Vodă


Chişinău, 7 octombrie - Duminică, 6 octombrie, geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat şi lichidat, în satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă, 400 de obiecte explozive, depistate de un localnic, în timpul unor săpături în curtea casei sale.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, specialist secţia geniu a Armatei Naţionale, grupul de genişti, condus de maiorul Gheorghe Racu, din cadrul Batalionului Geniu „Codru”, a identificat, la faţa locului, 123 bombe de aruncător calibru 60 mm, 82 de focoase de bombă, 2 grenade de mînă F-1, 162 de cartuşe şi 31 de grenade fumigene, toate fiind de producţie sovietică, din timpul celui de-al doilea război mondial. Ulterior, acestea au fost evacuate şi distruse, în condiţii de maximă securitate.

În aceeaşi zi, geniştii au fost solicitaţi, în localitatea Purcari din raionul Ştefan Vodă, unde au identificat şi neutralizat o grenadă de mînă RG 42.

În prima săptămînă a lunii octombrie, echipele de genişti militari au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus 406 obiecte explozive, în localităţile din raioanele Anenii Noi, Cantemir, Şoldăneşti şi Ştefan Vodă.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 136 de ieşiri, pentru executarea misiunilor de deminare, lichidînd 1691 de obiecte explozive, în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare