English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Forţele Speciale ale Armatei Naţionale - 21 de ani de experienţă

Forţele Speciale ale Armatei Naţionale - 21 de ani de experienţăCHIŞINĂU, 9 noiembrie, 2013 — Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” a marcat cea de-a XXI-a aniversare, în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi, în Tabăra Militară 142. 

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a apreciat curajul şi devotamentul de care dau dovadă militarii Batalionului „Fulger”, în îndeplinirea misiunilor stabilite. „Prin participarea activă la exerciţii naţionale şi internationale, demonstraţi că sînteţi bine instruiţi, aveţi o capacitate înaltă de luptă şi sînteţi gata să faceţi faţă tuturor provocărilor. Sînteţi un etalon al profesionalismului şi vă îndemn să continuaţi antrenamentele, la fel de intens, astfel încît să atingeţi noi performanţe, pe viitor”, a declarat ministrul Marinuţa.

În cadrul activităţii, ministrul Apărării a înmînat grade militare, „Crucea pentru Merit”, clasa III, şi diplome de onoare unui grup de militari ai Batalionului, pentru executarea excelentă a misiunilor şi performanţe în serviciu. Totodata, şase militari – absolvenţi ai Cursului de calificare „Forţe Speciale” – au primit ecusonul „Forţe Speciale” şi „Bereta Verde”.

Comandatul Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”, maiorul Sergiu Cirimpei, a evidenţiat experienţa vastă a militarilor unităţii, acumulată la aplicaţiile naţionale şi internaţionale, la care participă activ, timp de 21 de ani. „Pentru noi, schimbul de experienţă şi pregătirea profesională de calitate sînt o prioritate. Ne mîndrim cu performanţele pe care le-am demonstrat la exerciţiile multinaţionale din Ucraina, Germania, România, dar şi la cursurile de perfecţionare în instituţiile specializate de peste hotare”, a specificat Cirimpei.

Sursa a menţionat că, de la începutul anului, efectivul Batalionului „Fulger” a efectuat peste 600 de salturi, împreună cu militarii din Ucraina, Polonia, România şi SUA.

Programul evenimentului a inclus exerciţii demonstrative cu arma şi procedee de luptă corp la corp, elemente din tactica specială, exerciţii de alpinism şi tehnici avansate de trageri. Totodată, oaspeţii prezenţi în Tabăra Militară s-au familiarizat cu infrastructura, baza materială de instrucţie, tehnica militară, armamentul şi patrimoniul din dotarea unităţii.

Batalionul cu Destinaţie Specială a fost înfiinţat la 1 noiembrie 1992 .


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare