English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a vizitat garnizoana Cahul

Viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a vizitat garnizoana CahulCHIŞINĂU, 12 noiembrie 2013 – Viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Brigada de infanterie motorizată „Dacia”, unde a avut o întrevedere cu circa 300 de tineri, recent încorporaţi în serviciul militar activ.

În cadrul întrevederii, Ana Vasilachi s-a familiarizat cu activitatea zilnică a efectivului unităţii, viaţa de cazarmă şi modul de organizare şi desfăşurare a instruirii iniţiale a tînărului soldat. O atenţie sporită a fost acordată procesului de acomodare a tinerilor ostaşi la viaţa cazonă, precum şi lucrului psihologilor militari în problema studierii efectivului şi acordării asistenţei necesare în procesul de adaptare a ostaşilor la cerinţele regulamentelor militare.

La Centrul Militar Teritorial Cahul, viceministrul Apărării a discutat cu efectivul despre colaborarea specialiştilor instituţiei cu administraţia publică locală, în ceea ce priveşte procesul de încorporare, accentuînd necesitatea îmbunătăţirii examinării medicale şi psihologice a recruţilor.

Agenda vizitei în garnizoana Cahul a cuprins şi participarea la aniversarea a 60 de ani a Şcolii speciale-internat pentru copii cu deficienţe de auz din localitate, instituţie patronată de Ministerul Apărării din anul 2001. Ana Vasilachi a felicitat elevii şi corpul didactic al şcolii şi le-a oferit în dar dulciuri şi un cadou de preţ din partea instituţiei militare.

Viceministrul Apărării a apreciat activitatea productivă şi atitudinea grijulie a profesorilor în educarea copiilor cu deficienţe de auz ai instituţiei. „De mai bine de un deceniu, Ministerul Apărării şi brigada “Dacia” din Cahul, în mod special, prin acţiuni concrete, susţine efortul dumneavoastră de a dărui discipolilor, nu numai cunoştinţe, dar şi afecţiune, înţelegere şi poate, cel mai important, sentimentul că nu sînt singuri şi că au un rol important în viitorul acestei ţări”, a spus Ana Vasilachi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare