English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Asistenţă din SUA pentru geniştii Armatei Naţionale

Asistenţă din SUA pentru geniştii Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 13 noiembrie 2013 – Comandamentul European al Statelor Unite ale Americii a oferit Armatei Naţionale un lot de tehnică de calcul, în cadrul unui proiect de asistenţă umanitară, destinat serviciului geniu al Armatei Naţionale. Donaţia a fost făcută astăzi de către şeful Biroului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA în Republica Moldova, maiorul Christopher Rogers, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării.

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a mulţumit oficialului american pentru asistenţa oferită, specificînd că aceasta reprezintă un suport important pentru sistemul genistic. „Tehnica de calcul le va facilita geniştilor Armatei Naţionale procesul de instruire, dar şi munca în teren, astfel încît de pe urma ei să beneficieze cetăţenii Republicii Moldova”, a spus şeful Marelui Stat Major.

Şeful Biroului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA în Republica Moldova, maiorul Christopher Rogers, a declarat că proiectul de asistenţă umanitară, iniţiat de către Comandamentul European al SUA, are ca scop dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale în domeniul geniu şi medical. „Militarii genişti trebuie să fie pregătiţi la nivel înalt, pentru a distruge muniţiile rămase pe teritoriul Republicii Moldova, iată de ce, avem convingerea că tehnica oferită va fi un suport real pentru specialiştii moldoveni”, a declarat oficialul american.

Setul de tehnică de calcul – care include laptop-uri, imprimante, videoproiectoare, table de clasă – este destinat pentru instruirea geniştilor şi medicilor Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare