English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cooperarea moldo-britanică discutată la Ministerul Apărării

Cooperarea moldo-britanică discutată la Ministerul ApărăriiChişinău, 20 noiembrie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere, astăzi, la sediul Ministerului, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip David Batson. La eveniment a participat şi ataşatul militar al Regatului Unit acreditat pentru Republica Moldova cu sediul la Kiev, colonelul Geremy Burnell.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte prioritare pe agenda relaţiilor militare, printre care şi identificarea modalităţile optime pentru ca instituţia militară moldoveneasca să poată beneficia de asistenţă şi consultanţă din partea Marii Britanii, în procesul de reformare a acesteia şi de suport în instruirea lingvistică.

„Marea Britanie este un partener important pentru Republica Moldova, Armata Naţională beneficiind din plin de sprijinul acesteia pe segmentul militar. Mă refer aici şi la asistenţa oferită în proiectarea şi derularea Analizei Strategice a Apărării de către echipa de experţi britanici, realizarea prevederilor reformei îndreptate spre optimizarea şi modernizarea instituţiilor militare ale statului”, a specificat ministrul Apărării.

La rândul său, ambasadorul Batson a subliniat importanţa colaborării bilaterale, accentuînd că ţara sa va susţine în continuare aspiraţiile reformatoare ale cetăţenilor din Republica Moldova. Oficialul a declarat că Marea Britanie va oferi şi de acum încolo asistenţă în reformarea sectorului de apărare, domeniu vital în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Pe agenda discuţiilor au figurat documentele strategice elaborate de Ministerul Apărării, precum şi participarea Republicii Moldova la misiuni internaţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare