English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii militari au nimicit 14 obiecte explozive în luna noiembrie

Geniştii militari au nimicit 14 obiecte explozive în luna noiembrie


Chişinău, 02 decembrie 2013 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna noiembrie, 14 de obiecte explozive, în localităţile din raioanele Ialoveni, Dubăsari, Ungheni, Ştefan Vodă, Cahul şi Făleşti.

Potrivit şefului secţiei Geniu a Armatei Naţionale, colonelul Mihail Semionov, în perioada respectivă, geniştii au efectuat 15 ieşiri pentru executarea misiunilor de luptă. Ei au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus proiectile de artilerie, grenade de mînă F-1 şi bombe de la aruncător, calibrul 76 mm şi 82 mm.

Sursa citată a specificat că cea mai recentă captură a fost descoperită pe data 30 noiembrie, în urma lucrărilor agricole, efectuate de către locuitorii satelor Purcari şi Răscăieţii Noi din raionul Ştefan Vodă. Muniţiile, o bombă de la aruncător, calibrul 82 mm şi un proiectil de artilerie calibrul 76 mm, de producţie sovietică, au fost neutralizate de către echipele de genişti din Batalionul Geniu „Codru”.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 168 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare, lichidînd 1791 de obiecte explozive, în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare