English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională sprijină copiii cu dizabilităţi

Armata Naţională sprijină copiii cu dizabilităţiCHIŞINĂU, 3 decembrie 2013 – Militarii Armatei Naţionale au marcat astăzi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, printr-o serie de acţiuni de sprijinire a copiilor şi elevilor cu nevoi speciale.

Militarii din corpul de comandă al armatei au participat la Tîrgul de Crăciun organizat în Casa Guvernului, de unde au procurat articole artizanale din lemn, suveniruri, obiecte decorative de Crăciun, cărţi poştale confecţionate de copii şi adulţi cu nevoi speciale. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Guvernamental pentru Problemele Persoanelor cu Dizabilităţi, Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi, în parteneriat cu UNDP şi UNICEF.

De asemenea, şeful Direcţiei Personal al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, a împărţit dulciuri şi rechizite şcolare celor 106 elevi de la Liceul cu Profil Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slabă din municipiul Chişinău.

Tot astăzi, viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a vizitat trei familii ale militarilor şi civililor Armatei Naţionale care educă copii cu nevoi speciale şi le-a oferit cîte un ajutor de 1000 de lei.

În acest an, Ministerul Apărării a acordat un sprijin de cîte 1000 de lei fiecărei familii în care cresc copii cu dizabilităţi (37 la număr). Acţiunile fac parte din programul de asigurare a protecţiei sociale a angajaţilor Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare