English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Începe admiterea în instituţiile de învăţămînt militar din SUA

Începe admiterea în instituţiile de învăţămînt militar din SUA


CHIŞINĂU, 4 decembrie 2013 - Ministerul Apărării informează că, din data de 4 decembrie, cetăţenii Republicii Moldova au posibilitatea să depună dosarele pentru admitere, în anul 2014, la două dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţămînt militar superior din SUA: Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene.

La concursul de admitere pot participa bărbaţi şi femei, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi, la data de 1 iulie 2014. Persoanele, care vor aplica pentru admitere în cele două instituţii, trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt.

O condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi şi să nu aibă obligaţii de întreţinere a unui sau mai multor copii. Totodată, una dintre cerinţele de bază este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză. Nivelul de cunoaştere a limbii engleze va fi testat prin intermediul TOEFL. Pînă la 15 ianuarie 2014, candidaţii vor trebui să susţină, de asemenea, Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Candidaţii, care vor aplica pentru admitere la Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene, vor susţine inclusiv cîteva probe de sport. Acestea vor fi administrate de Ministerul Apărării, în comun cu Ambasada SUA la Chişinău.

Dosarele pot fi depuse în Direcţia management resurse umane a Ministerului Apărării, pînă la data de 20 decembrie 2013.

Durata studiilor, în instituţiile militare de învăţămînt superior din SUA, este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sînt acoperite integral de guvernul american.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la admiterea în instituţiile de învăţămînt militar din SUA, contactaţi reprezentantul Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării, pe locotenent-colonelul Andrei Pascal, telefon: +373-22-252355; +373-79365636 sau e-mail: [email protected], [email protected].

 

Link-uri utile:

http://www.usma.edu/

http://admissions.usma.edu/moreinfo/wp_catalog.pdf

http://www.usafa.af.mil/

http://www.academyadmissions.com/

Criteriile de selectare a candidaţilor pentru Academia Militară din SUA ”West Point”

Informatie despre test la pregatire fizica

NOTĂ INFORMATIVĂ studii SUA


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare