English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ostaşii Armatei Naţionale au depus jurămîntul militar

Ostaşii Armatei Naţionale au depus jurămîntul militarChişinău, 6 decembrie 2013 — Peste 500 de ostaşi, absolvenţi ai cursului de instruire militară iniţială, au depus astăzi jurămîntul militar, în cadrul ceremoniilor desfăşurate în Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi şi „Dacia” din oraşul Cahul.

În cadrul evenimentului organizat la Bălţi, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, i-a felicitat pe cei 234 de tineri ostaşi, cu ocazia celui mai important moment din viaţa militară. „Jurămîntul militar este datoria pe care o onoraţi faţă de Patrie. Urmează 11 luni de stagiu militar, care solicită capacităţi fizice, psihice şi intelectuale. Vă îndemn să îndepliniţi cu cinste misiunile, să respectaţi disciplina militară şi să fiţi mîndri de faptul că purtaţi uniforma militară”, a spus comandantul Armatei Naţionale.

În brigada „Dacia” din Cahul, alţi 289 de soldaţi au depus jurămîntul militar, în prezenţa comandantului Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Viorel Plăcintă. Oficialul militar i-a asigurat pe tinerii soldaţi că, în perioada serviciului, vor fi instruiţi la poligoanele militare, vor participa la aplicaţii naţionale, iar aceste activităţi îi vor antrena, pentru a obţine performanţe în plan profesional pe viitor.

În finalul ceremoniei, după defilarea ostaşilor, militarii din cadrul Batalionului de Gardă au prezentat exerciţii demonstrative de mînuire a armei, iar oaspeţii au fost familiarizaţi cu condiţiile de trai ale militarilor şi cu tehnica din dotarea brigăzilor.

După eveniment, soldaţii vor beneficia de trei zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare