English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii moldoveni au demarat antrenamentele la Hohenfels

Militarii moldoveni au demarat antrenamentele la HohenfelsCHIŞINĂU, 6 decembrie 2013 - Contingentul Armatei Naţionale, detaşat la baza militară din Hohenfels, Germania, a demarat antrenamentele, în cadrul exerciţiului multinaţional de instruire pentru echipele mobile de asistenţă militară şi de poliţie „14-01B MAT/PAT6” (Military Advisory Team (MAT) and Police Advisory Team).

Potrivit locotenent-colonelului Boris Macovei, superiorul contingentului moldovenesc, militarii noştri au început faza întîi a exerciţiului, în cadrul căreia se efectuează instruirea şi pregătirea pentru îndeplinirea misiunilor practice. La această etapă, militarii moldoveni sînt antrenaţi în şedinţe pentru pregătirea conducătorilor auto şi pentru lupta contra dispozitivelor explozive improvizate.

Sursa citată a specificat că, în procesul de pregătire a efectivului, instructorii atrag o atenţie sporită pregătirii antiteroriste. În acest context, contingentul moldovenesc se familiarizează cu procedeele şi metodele folosite de diferite structuri teroriste şi, totodată, studiază metodele de neutralizare a acestora.

Locotenent-colonelul Macovei a adăugat că, în următoarele zile, militarii Armatei Naţionale se vor antrena la diferite simulatoare şi vor participa la şedinţe de acordare a primului ajutor medical şi evacuare de pe cîmpul de luptă.

Etapa a doua a aplicaţiilor prevede desfăşurarea exerciţiului combinat, în teren şi stat major, în colaborare cu militari din Bulgaria, Polonia, Norvegia, SUA, Ucraina, Macedonia, Afganistan şi Albania.

De menţionat că Armata Naţională a detaşat la exerciţiul din Hohenfels 80 de militari profesionişti din cadrul Batalionului 22 de Menţinere a Păcii şi Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”.

Exerciţiul „14-01B MAT/PAT6” este organizat de Armata Statelor Unite în Europa.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare