English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova” se desfăşoară exerciţiul „Sub Cer Senin”

La Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova” se desfăşoară exerciţiul „Sub Cer Senin”Chişinău, 11 decembrie 2013 – Circa 150 de militari participă la exerciţiul „Sub Cer Senin - 2013”, desfăşurat în perioada 10-12 decembrie curent, la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Terestre (CFT), colonelul Viorel Plăcintă, participanţii la exerciţiu sînt evaluaţi din punct de vedere al pregătirii pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii. „În cadrul exerciţiului, militarii execută situaţii tactice de menţinere a păcii, la şase locuri de instruire, misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului etc.”, a specificat comandantul CFT.

Colonelul Plăcintă a mai menţionat că militarii, care participă la exerciţiul „Sub Cer Senin”, vor fi transferaţi, la sfîrşitul lunii decembrie, pentru desfăşurarea serviciului militar în subunităţile Forţelor moldoveneşti de Menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa. Aceşti militari au trecut un curs de pregătire de 4 luni la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare