English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Încă un grup de pacificatori moldoveni este gata pentru misiuni în zona de securitate

Încă un grup de pacificatori moldoveni este gata pentru misiuni în zona de securitateBĂLŢI, 13 decembrie 2013 – 150 de militari ai Armatei Naţionale au încheiat astăzi exerciţiul de pregătire pentru îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP), desfăşurat la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălţi. Exerciţiul „Sub cer senin – 2013” a durat 3 zile.

Prezent la ceremonia de încheiere a exerciţiului, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a apreciat nivelul de pregătire a soldaţilor care urmează să fie detaşaţi, pentru următoarele şase luni, în zona de securitate de pe Nistru, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP). „Aveţi pregătirea necesară pentru a îndeplini serviciul militar în componenţa forţelor de menţinere a păcii. M-au asigurat de acest lucru comandanţii dumneavoastră, care v-au instruit pentru această misiune, timp de patru luni, iar astăzi aţi demonstrat, în cadrul aplicaţiilor, că sunteţi gata să preluaţi responsabilităţile camarazilor din unităţile Armatei Naţionale aflate în zona de securitate a Republicii Moldova”, a spus colonelul Gorgan.

Potrivit conducătorului exerciţiului, locotenent-colonelul Ghenadie Nitrean, militarii au executat situaţii tactice de menţinere a păcii la şase locuri de instruire. Ei au îndeplinit misiuni de patrulare, au exersat negocierea eliberării ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului şi au participat la acţiuni practice de depistare a obiectelor explozive.

Militarii testaţi în cadrul exerciţiului „Sub cer senin - 2013” vor fi transferaţi pentru desfăşurarea serviciului militar în termen în subunităţile Forţelor moldoveneşti de menţinere a păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa.

Tot astăzi, alţi circa 150 de militari în termen, care, în ultimele 6 luni, au făcut serviciul militar în FMMP în Zona de Securitate, au fost trecuţi în rezerva Armatei Naţionale. Cei mai buni, 30 de ostaşi, au primit insigna „Militar Eminent”, diplome şi cadouri din partea conducerii Ministerului Apărării.

Schimbul efectivului din Forţele Mixte de Menţinere a Păcii are loc de două ori pe an.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare