English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a discutat cu ataşaţii militari

Ministrul Apărării a discutat cu ataşaţii militariCHIŞINĂU, 20 decembrie 2013 - Ministerul Apărării a înregistrat rezultate semnificative, pe parcursul anului curent, în realizarea obiectivului de dezvoltare a cooperării bilaterale, iar acest lucru a fost posibil datorită implicării dumneavoastră personale. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la sediul Centrului de Cultură şi Istorie Militară cu ataşaţii militari acreditaţi în ţara noastră.

Ministrul Apărării a salutat, în debutul şedinţei, acreditarea, în acest an, a şase noi ataşaţi militari în Republica Moldova. „Disponibilitatea partenerilor de a continua desemnarea diplomaţilor militari, în condiţiile de austeritate financiară, este o dovadă a încrederii de care se bucură Republica Moldova pe arena internaţională, inclusiv pentru implicarea activă a acesteia în procesul de asigurare a securităţii regionale şi internaţionale”, a spus ministrul Apărării.

Vitalie Marinuţa a apreciat contribuţia ataşaţilor militari la desfăşurarea unor serii de activităţi pe segmentul bilateral, de la exerciţii militare, asistenţă de tehnică şi echipament, pînă la conferinţe şi cursuri de instruire, activităţi care au avut ca finalitate pregătirea şi dotarea Armatei Naţionale, în conformitate cu standardele europene. „Vă mulţumesc că aţi dat mai multă substanţă cooperării noastre şi contăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră, în calitate de diplomaţi militari, în dezvoltarea relaţiilor de colaborare, reciproc avantajoase pentru armatele noastre”, a adăugat ministrul Marinuţa.

La finalul întîlnirii, diplomaţii militari au fost colindaţi de grupul etnofolcloric „Dumbrava verde” din Străşeni.

Întrevederea dintre corpul de ataşaţi militari şi conducerea Ministerului Apărării este organizată anual, avînd ca scop familiarizarea oficialilor cu stadiul actual de dezvoltare a Armatei Naţionale.

Actualmente, în Republica Moldova, sînt acreditaţi 29 de ataşaţi militari, iar cooperarea militară bilaterală este reflectată în programe de asistenţă tehnico-materială, de consultanţă, precum şi de perfecţionare a ofiţerilor moldoveni în instituţii militare de învăţămînt din străinătate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare