English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Batalionul „Fulger” – cea mai bună unitate militară a anului 2013

Batalionul „Fulger” – cea mai bună unitate militară a anului 2013CHIŞINĂU, 24 decembrie 2013 — Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” a fost desemnat cea mai bună unitate a Armatei Naţionale, în anul 2013, pentru performanţe în pregătirea de luptă, în procesul de instruire şi în executarea serviciului militar. Pe locul doi şi trei s-au clasat Brigada „Dacia” din Cahul şi, respectiv, Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Rezultatele au fost făcute publice în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul încheierii anului de instrucţie 2013, la care au participat reprezentanţii Ministerului Apărării şi ai Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a înmînat Cupa transmisibilă comandantului Batalionului „Fulger”, felicitînd efectivul celor trei unităţi, pentru succesele înregistrate anul curent.

Ministrul Apărării a apreciat prestaţia întregului corp de militari şi civili ai Armatei Naţionale la realizarea obiectivelor asumate de instituţia de apărare, în anul acesta, la nivel naţional şi internaţional. „Contribuţia fiecăruia dintre dumneavoastră a fost importantă, iar împreună am reuşit să obţinem ceea ce ne-am dorit – o armată mai bună, mai pregătită pentru îndeplinirea misiunilor stabilite de către conducerea ţării. În anul care vine, vă doresc să aveţi parte de multă sănătate, de noroc, fericire şi încredere într-un viitor prosper”, le-a dorit Vitalie Marinuţa celor prezenţi.

Totodată, viceministrul Apărării, Igor Panfile, a înmînat unui grup de militari distincţiile „În slujba Patriei”, Crucea „Pentru serviciu impecabil”, Crucea „Pentru merit” şi insigna „Militar Eminent”.

În total, circa o sută de militari au primit distincţii, în cadrul unor ceremonii desfăşurate în toate garnizoanele Armatei Naţionale, cu ocazia încheierii anului de instrucţie 2013.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare