English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ambasadorul Bulgariei primit la Ministerul Apărării pe final de mandat

Ambasadorul Bulgariei primit la Ministerul Apărării pe final de mandatCHIŞINĂU, 30 decembrie 2013 — Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a primit, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a ambasadorului Bulgariei la Chişinău, George Panaiotov, cu ocazia încheierii mandatului în Republica Moldova.

Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe George Panaiotov pentru prestaţia reuşită în calitate de ambasador al Bulgariei în Republica Moldova şi i-a urat succes în cariera diplomatică.

Ministrul Apărării a declarat că Bulgaria, în calitate de ambasadă de contact NATO pentru Republica Moldova, a demonstrat o prestaţie bună, reuşind să implementeze proiecte care au avut un impact benefic pentru mediul şi sănătatea cetăţenilor ţării noastre, dar şi pentru o cunoaştere mai bună a ceea ce înseamnă NATO.

„Proiectul NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase, implementat în ţara noastră, vizitele de documentare, sesiunile ştiinţifice, atelierele de lucru, organizate cu participarea reprezentanţilor NATO la Chişinău, dar şi la Bruxelles, au presupus o implicare personală şi a stafului ambasadei. Vă mulţumesc, domnule ambasador, în numele meu şi al cetăţenilor Republicii Moldova, pentru contribuţia dumneavoastră la realizarea acestor proiecte”, a spus Vitalie Marinuţa

De asemenea, cei doi oficilai au trecut în revistă stadiul actual al cooperării bilaterale pe segmentul militar şi s-au arătat convinşi că domeniul respectiv va purta un caracter ascendent.

La rîndul său, George Panaiotov a declarat că pentru el a fost un privilegiu să deţină funcţia de ambasador al Bulgariei în Republica Moldova, iar ţara sa va pleda şi în continuare pentru cauza europeană a Republcii Moldova.

„Sînt optimist în legătură cu viitorul european al Republicii Moldova. Ţara dumneavoastră poate conta pe sprijinul Bulgariei în susţinerea reformelor, inclusiv militare”, a accentuat George Panaiotov.

În finalul întîlnirii, demnitarii au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Bulgaria, cu accent în domeniul de apărare ca parte semnificativă a cooperării interstatale.

Colaborarea moldo-bulgară în domeniul militar este asigurată de Acordul de colaborare dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării al Bulgariei, semnat la 15 iunie 1995.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare