English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Antrenamente de desantare la o altitudine de 400 metri

Antrenamente de desantare la o altitudine de 400 metriHohenfels, 24 februarie 2014 — Militarii Armatei Naţionale, detaşaţi la exerciţiul multinaţional „Mission Readiness Exercise” (MRE) din Hohenfels, Germania, au executat salturi cu paraşuta, împreună cu trupele aeropurtate ale Poloniei, Germaniei şi SUA.

Potrivit superiorului contingentului moldovenesc, maiorul Igor Antoci, un grup de ofiţeri şi subofiţeriai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” au efectuat salturi de antrenament din categoria cu cord, de la înălţimea de 400 metri, folosind sistemul de paraşutare T-11 de producţie americană. Operaţiunea de desantare a fost executată din elicoptere Chinook 47 din dotarea armatei americane, la baza militară Grafenwoehr.

Sursa citată a specificat că militarii moldoveni au executat, în premieră, salturi din elicopter cu folosirea tehnicilor noi de paraşutare, care fac parte din categoria de salturi complicate.De asemenea, doi ofiţeri moldoveni au fost lansatori (jump-masters) pentru paraşutiştii altor ţări. În urma executării salturilor, superiorii batalionului american de trupe aeropurtate le-au înmînat militarilor moldoveni certificate şi insigne.

„Mission Readiness Exercise”, desfăşurat în perioada 25 ianuarie-26 februarie curent, este organizat de Corpul de Infanterie Marină al SUA în Europa şi are ca scop evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor, în cadrul operaţiunilor internaţionale.

În total, la exercițiul MRE participa 75 de militari din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” şi Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare