English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-turcă la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-turcă la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 28 februarie 2014 — Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Consiliului de administrare a Asociaţiei Businessmenilor din Turcia, Mustafa Ozcan.

Agenda discuţiilor a constituit-o implementarea Acordului de colaborare în domeniul educaţional, semnat între Ministerul Apărării şi Liceul Teoretic „Orizont”, în 2012. Potrivit documentului, copiii militarilor şi angajaţilor civili ai instituţiei de apărare achită 50% din costul studiilor, iar copiii militarilor căzuţi la datorie învaţă gratuit.

Ministrul Apărării a declarat că filialele Liceului Teoretic „Orizont” oferă studii de calitate, iar acest lucru este demonstrat de prestaţia elevilor la olimpiadele republicane şi internaţionale, de unde aceştia vin, de fiecare dată, cu medalii şi premii. De asemenea, Vitalie Marinuţa a mulţumit oficialului turc pentru oportunitatea oferită copiilor militarilor de a studia în liceele moldo-turce şi pentru investiţia în educaţia tinerei generaţii din Republica Moldova.

La rîndul său, Mustafa Ozcan a spus că absolvenţii filialelor Liceului „Orizont” din ţara noastră sînt admişi la universităţile cu renume mondial, cum ar fi, Harvard, Cambridge şi Oxford, ceea ce atestă profesionalismul corpului didactic şi metodele eficiente de predare.

De notat că zece copii ai militarilor şi angajaţilor civili din Armata Naţională învaţă în cele patru filiale ale Liceului Teoretic „Orizont” din municipiul Chişinău.

Persoană de contact:

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare