English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  O nouă promoţie de ofiţeri în Armata Naţională

O nouă promoţie de ofiţeri în Armata NaţionalăCHIŞINĂU, 21 iunie 2019 — Ceremonia de absolvire a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” s-a desfăşurat astăzi în Scuarul Arcului de Triumf din centrul Chişinăului. În cadrul evenimentului, 52 de absolvenţi şi absolvente ai instituţiei au primit diplomele de licenţă şi gradul primar de „locotenent” în prezenţa conducerii Ministerului Apărării, corpului de comandă al Armatei Naţionale, ataşaţilor militari, acreditaţi în ţara noastră, rudelor şi părinţilor.

Ministrul Apărării Pavel Voicu i-a felicitat pe tinerii locotenenţi cu ocazia absolvirii şi pentru reuşita academică. „Ştiu din proprie experienţă că voi, studenţii militari, aţi dus un mod de viaţă deosebit de cel al studenţilor civili – mai riguros, mai dificil, mai solicitant. Dar, în acelaşi timp, experienţa, cunoştinţele şi abilităţile, pe care le-aţi obţinut în anii de studii, au meritat tot efortul şi am încredere că ele vă vor ajuta să faceţi faţă provocărilor şi să obţineţi performanţă în activitatea ulterioară”, a spus Pavel Voicu.

Ministrul Apărării a apreciat activitatea corpului profesoral al academiei militare, care pe parcursul a patru ani de zile a avut grijă să formeze şi să le educe studenţilor absolvenţi dragostea pentru carte, ştiinţă şi inovaţii.

„ Profesorii voştri au depus o muncă enormă, iar rezultatul activităţii domniilor lor s-a văzut la examenele de absolvire, pe care le-aţi trecut cu brio, dragi sttudenţi. Să ştiţi că drumurile voastre nu se despart aici. De multe ori, veţi mai apela la sfatul lor – ei sunt mai experimentaţi şi, credeţi-mă, vor avea soluţii la dificultăţile pe care le veţi întâlni”, a menţionat ministrul Voicu.

În cadrul ceremoniei, cei mai buni absolvenţi — Cristina şi Corina Sîrbu, Cătălina Mîndru şi Vasile Celpan — au primit Crucea „Pentru Merit”, clasa III.

Promoţia 2019 are 52 de absolvenţi, dintre care opt fete şi 44 de băieţi. Aceştia au studiat la trei specialităţi: infanterie, artilerie şi transmisiuni.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este membră a consorţiului Parteneriat pentru Pace, iar studiile se efectuează la două facultăţi — Ştiinţe militare şi Administraţie Publică.

De asemenea, instituţia include un centru de studii strategice de apărare şi securitate, un centru de perfecţionare continuă şi un centru lingvistic.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare