English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Dialog moldo-britanic pe segmentul de apărare

Dialog moldo-britanic pe segmentul de apărareCHIŞINĂU, 28 iunie 2019 — Cooperarea moldo-britanică pe dimensiunea apărării a fost discutată astăzi de ministrul Apărării Pavel Voicu şi ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce, în cadrul unei întrevederi, la care a fost prezent şi ataşatul britanic al apărării, comandantul de escadrilă Rob Hall.

Oficialii au trecut în revistă principalele activităţi desfăşurate în cadrul parteneriatului pe domenii de interes comun.

În acest sens, ministrul Voicu a mulţumit Guvernului britanic pentru instruirea lingvistică a militarilor Armatei Naţionale, inclusiv a celor selectaţi pentru operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, precum şi pentru sprijinul oferit la dezvoltarea sectorului de apărare, în contextul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (Defence Capacity Building Initiative — DCBI).

Pavel Voicu a apreciat, de asemenea, asistenţa militarilor britanici la pregătirea echipei de studenţi moldoveni pentru competiţia internaţională „Cambrian Patrol 2019”, la care Armata Naţională participă începând cu anul 2017.

Pavel Voicu a prezentat, de asemenea, lista priorităţilor pe care şi le-a propus în calitate de ministru al Apărării, printre care dezvoltarea capacităţilor de apărare, intensificarea cooperării pe linie bilaterală şi cu organizaţiile internaţionale – ONU, OSCE, NATO, UE.

La rândul său, ambasadoarea Joyce a menţionat că Marea Britanie va continua să sprijine reforma sectorului de apărare şi securitate, prin derularea unor proiecte direcţionate spre îmbunătăţirea calităţii pregătirii şi instruirii efectivului Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare