English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Rezerviştii testaţi la Bulboaca

Rezerviştii testaţi la BulboacaCHIŞINĂU, Iulie 29, 2011 – Peste 100 de reprezentanţi din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi rezerviştii din rezerva activă au participat vineri, 29 iulie, la un exerciţiu de mobilizare desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca.

Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Iurie Dominic, a declarat că exerciţiul în cauză se desfăşoară pentru a verifica cunoştinţele şi deprinderile rezerviştilor la mobilizare, inclusiv prin antrenarea în acţiuni practice de mînuire a armamentului şi tehnicii din dotarea Armatei Naţionale.

„Instruirea în poligoanele militare este esenţială în programul de pregătire a rezervei, deoarece în acest fel oferim rezerviştilor posibilitatea să obţină deprinderi reale. Atît tragerile de luptă, cît şi conducerea tehnicii blindate nu se uită niciodată şi îi felicit pe rezerviştii armatei cu acest examen militar”, a declarat generalul Dominic.

În cadrul exerciţiului, rezerviştii au efectuat trageri de luptă din armamentul din infanterie, inclusiv din aruncătorul de grenade. Totodată, aceştia avut posibilitatea să conducă tehnica auto şi blindată pe tancodromul poligonului. În afară de aceasta, rezerviştii s-au familiarizat cu baza materială de instrucţie, tehnica militară, armamentul şi infrastructura Bazei de instrucţie Bulboaca. Aceştia au vizitat cazarma, blocurile de instrucţie şi cantina, unde au avut parte de un prînz ostăşesc.

De menţionat că exerciţiile de mobilizare cu participarea autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi rezerviştii din rezerva activă au loc bianual şi fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre aprobată de Guvernul R. Moldova în anul 2010.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare