English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Arta militară pentru jurnalişti

Arta militară pentru jurnaliştiCHIŞINĂU, August 12, 2011 – Ministerul Apărării a organizat sîmbăta, 20 august, la Baza militara de instruire Bulboaca, concursul aplicativ-militar „Cel mai iscusit reprezentant mass-media în arta militară”.

Concursul a fost organizat în contextul aniversării a XX-a de la crearea Armatei Naţionale, iar la competiţie au fost admişi în baza formularelor depuse reprezentanţii instituţiilor mediatice din Moldova.

Participanţii au concurat la trei probe: trageri din pistolul AK 74 şi din pistolul TT, montarea şi demontarea pistolului AK 74 şi aruncarea grenadei de instrucţie la precizie.

Participanţii clasaţi pe primele trei locuri în concurs au fost premiaţi cu medalie, diplomă şi cadouri de preţ. Locul întîi a fost premiat cu rucsac de campanie şi lopată mică de infanterie, locul doi – rucsac de campanie şi ploscă, iar cei clasaţi pe locul trei au fost premiaţi cu un rucsac de campanie.

Totodată, colegiul de arbitri a instituit trei premii speciale. Astfel, Victoria Criucova (Publika TV), Dorina Gheganov (Moldova 1) şi Svetlana Panţa (Jurnal de Chişinău), au fost premiate cu un tricou mozaicat.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a felicitat învingătorii concursului şi le-a urat multe realizări profesionale jurnaliştilor care şi-au măsurat iscusinţa în arta militară.

„Am organizat acest concurs inedit pentru că am vrut să ne exprimăm respectul şi aprecierea sinceră faţă de munca celor care lucrează în mass-media naţională şi cu care interacţionăm în virtutea faptului că pledăm pentru deschidere şi transparenţă în activitatea Ministerului Apărării”, a afirmat ministrul Apărării.

Vitalie Marinuţa a mai accentuat că dezvoltarea unor relaţii bune între Ministerul Apărării, ca instituţie publică, şi cetăţenii Republicii Moldova depinde în mare măsură de comunicarea cu mass-media.

„Consider că sursele de informare în masă, care reflectă corect şi echidistant activităţile şi operaţiile desfăşurate de Armata Naţională, sînt liantul necesar pentru obţinerea înţelegerii şi sprijinului public pentru instituţia militară. Armata Naţională este una din cel mai credibile instituţii statale, iar această încredere am construit-o împreună cu mass-media care ne-a ajutat să transmitem informaţii obiective despre misiunile Armatei Naţionale”, a accentuat ministrul Apărării.

Concursul aplicativ-militar „Cel mai iscusit reprezentant mass-media în arta militară” a întrunit peste 20 de reprezentanţii mass-media din R. Moldova.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare